Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL 3 Nisan 2013’de Riga’da GAMA Şantiyesini ziyarette etti.

MÜSİAD’ın düzenlediği Letonya ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, GAMA Holding’in Riga 420 MW Elektrik / 270 MW Termal Güç Santralı şantiyesini de ziyaret etti. GAMA Holding’in Letonya’da faaliyetleri hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, şantiyeyi de gezerek temaslarda bulundu.

GAMA Holding iştiraki olan GAMA Güç Sistemleri A.Ş., Letonya’nın başkenti Riga’da kurulmakta olan 420 MW Elektrik / 270 MW Termal Güç Kombine Çevrim Enerji ve Isı Santralı’nın anahtar teslim EPC (mühendislik-tedarik-yapım) müteahhitliğini yapmaktadır.

GAMA Güç Sistemleri A.Ş., Letonya’nın enerji üretim ve dağıtım şirketi Latvenergo tarafından açılan uluslararası ihaleyi, yaklaşık 320 Milyon Euro bedelle kazanarak, Nisan 2010 tarihinde faaliyetlerine başlamıştır Projenin süresi 39 aydır ve 6 Temmuz 2013 tarihinde tamamlanması planlanmıştır. 2012 sonu itibariyle proje ilerlemesi %97.5’tur.

GAMA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ergil Ersü yaptığı açıklamada: “Enerji Santralı, 1 Gaz Türbini ve Jeneratörü, 1 Atık Isı Kazanı ve 1 Buhar Türbini ve Jeneratörü ve yardımcı ekipmanlardan oluşmaktadır. Buhar Türbinindeki 3 adet bölgesel ısıtma kondenserleri Riga şehri ısınma ihtiyaçları doğrultusunda ayarlanarak santrale tam elektrik güç üretimi ya da kojenerasyon (elektrik+ısı üretimi) modlarında çalışabilme imkanı sunmaktadır. Bu tip buhar türbini dünyada sadece sayılı ülkelerde bulunmaktadır. Santral tamamlandığında 350-420 MW elektrik gücü ve maksimum 270 MW termal güç üretecektir” dedi.