GAMA Güç Sistemleri, Bahreyn’deki 1.800 MW ALBA PS5 Kombine Çevrim Santralı’nın ihalesini kazanan konsorsiyumda yer alarak Orta Doğu’daki projelerine bir yenisini daha kattı.

Aluminium Bahrain B.S.C. (ALBA)’nın işvereni olduğu 1.800 MW ALBA PS5 Kombine Çevrim Santralı Projesi ile, Bahreyn’de kurulmakta olan alüminyum üretim tesisine sadece enerji sağlanmakla kalınmayacak aynı zamanda tesisteki mevcut elektrik üretim üniteleri, verimliliği yüksek yeni teknoloji ürünü gaz türbinleri ile değiştirilecek. 30 ayda tamamlanması planlanan 1.800 MW ALBA PS5 Kombine Çevrim Santralı, Orta Doğu’daki verimliliği en yüksek ve en son teknoloji ürünü H sınıfı gaz türbinine sahip ilk elektrik santralı olacak.

Dünyanın en büyük ve en modern alüminyum üretim tesislerinden birine sahip olan Aluminium Bahrain B.S.C. (ALBA), yeni santralden sağlanacak elektrikle birlikte, yıllık 1.500.000 ton üretimle dünyanın tek sahada üretim yapan en büyük alüminyum üretim tesisine sahip olacak.

GAMA Güç Sistemleri Mühendislik ve Taahhüt A.Ş, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Özgür Eroğlu yaptığı açıklamada; “GAMA Güç Sistemleri bu proje ile Orta Doğu’daki varlığını ve gücünü bir kez daha kanıtladı ve referanslarına önemli bir proje daha ekledi. Şirketimiz, dünya çapında devam eden işleri ile kapasitesini toplam 9.5 GW’a yükselterek dünyadaki en güçlü EPC müteahhit firmaları arasındaki yerini korudu.“ dedi.

ALBA PS5 Kombine Çevrim Santrali, Enerji Santralları yapım projelerinde, Mühendislik-Satın Alma-Yapım “EPC” (Engineering-Procurement-Construction) taahhütleri alanında uzmanlaşan GAMA Güç Sistemleri’nin, EPC müteahhitliğini üstlendiği, en son teknoloji ürünü olan 3. H sınıfı projesi olacak.