GAMA, YENİ BİR PETRO-KİMYA PROJESİNE İMZA ATTI

GAMA Endüstri, petrokimya şirketi TN Maleik Petrokimya A.Ş. ile 50.000 ton/yıl kapasiteli Maleik Anhidrit Üretim Tesisi Projesi için 15 Haziran 2022’de sözleşme imzaladı.

GAMA Endüstri, petrokimya şirketi TN Maleik Petrokimya A.Ş.’nin Kocaeli – Dilovası GEBKİM’de doğrudan yabancı yatırım olarak yapmayı planladığı 50.000 ton/yıl kapasiteli Maleik Anhidrit Üretim Tesisi Projesi’nin Detay Proje Mühendislik ve Satınalma Mühendisliği Yönetimi Müteahhitliğini üstlenerek 15 Haziran 2022, Çarşamba günü TN Maleik Petrokimya A.Ş. ile sözleşme imzaladı. GAMA Endüstri, Haziran 2022’de proje çalışmaları başlayacak olan ve 2022 yılı içinde inşaat ve montaj işlerinin başlatılması hedeflenen tesisin Detay Proje Mühendislik ve Satınalma Mühendisliği Yönetimi Müteahhitliğinden sorumlu olacak.

GAMA Endüstri ve Güç Sistemleri Genel Müdürü Ahmet Ligvani ‘Sektörde 63 yıllık bir marka olarak pek çok “ilk”e imza attık. Uluslararası düzeydeki tecrübelerimizin bize verdiği güvenle, müşterilerimizle uyum içinde çalışarak bunun gibi birçok projede yer alıp hem Türk ekonomisine hem de yurtdışı rekabet gücümüzün artmasına destek olmayı, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılarla uzun soluklu iş birlikleri tesis etmeyi hedefliyoruz’ dedi.

Maleik Anhidrit Üretim A.Ş. için önemli bir üretim üssü olması planlanan, 50.000 ton/yıl kapasiteli Maleik Anhidrat Tesisi’nin faaliyete geçmesiyle, Türkiye’nin hammadde bağımlılığının azaltılarak 100 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilmesi, Yaklaşık 150 milyon dolarlık doğrudan yatırım ile, Türkiye’de ilk kez üretilecek hammaddenin cari açığın kapanmasına katkı sağlaması, Türkiye’nin ihracatının güçlendirilmesi ve yurtdışı pazarında rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.