GE Sağlık, GAMA Holding A.Ş. ve Türkerler Holding, Sağlık Bakanlığı kamu özel sektör ortaklıklarının geliştirilmesi için işbirliği anlaşması imzaladı.

GE Sağlık, GAMA Holding A.Ş. ve Türkerler Holding, Türkiye’nin sağlık dönüşümünü kamu özel sektör ortaklıkları ile desteklemek amacıyla, Sağlık Bakanlığı’na ait iki stratejik proje olan Kocaeli Sağlık Kampüsü Projesi ve İzmir Bayraklı Sağlık Kampüsü Projesi’nin geliştirilmesi için bir anlaşma imzaladılar.

Anlaşma, Sağlık Bakanlığı tarafından 2012 yılında kamu özel sektör ortaklığı projelerinin tasarımı, yapımı, finansmanı, işletilmesi ve bakımı ile görevlendirilen GAMA ve Türkerler konsorsiyumu için, projenin başarıyla sonuçlandırılmasına yönelik önemli bir adımı temsil ediyor.

Gelişmeye odaklı Türk sağlık sisteminin oluşturulması ilkesine bağlı olan GE adına, bu anlaşma, GE’nin kamu özel sektör ortaklık projelerine katkıda bulunmasına yönelik stratejik bir çerçeve sunuyor. GE, GAMA ve Türkerler konsorsiyumu, GE’nin projelerde paydaş olmasının yanı sıra, kamu özel sektör ortaklığı projelerinin geliştirilmesine de katkı sağlıyor.

İmzalanan anlaşma ile ilgili olarak;

GAMA Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Hakan Özman, “Sağlık Bakanlığı’nın kamuya ait sağlık hizmetlerinde  kapasite ve kalitenin iyileştirilmesini hedefleyen kamu özel sektör ortaklıkları vizyonunun gerçekleştirilmesi yönünde önemli bir ilerleme kaydedildi. Farklı sektörlerde Türkiye’nin gelişimine  katkıda bulunmaya kararlı bir firma olarak, GE Sağlık ile yapılan bu anlaşma, Kocaeli Sağlık Kampüsü ve İzmir Bayraklı Kampüsü projelerinin gerçekleştirilmesinde ve çok ortaklı birlikteliğin yapılandırılmasında önemli bir adımı temsil ediyor” dedi.

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, “Sağlık Bakanlığı, GAMA ve Türkerler konsorsiyumunun önüne Kocaeli ve İzmir Bayraklı projelerinin gerçekleştirilmesi için net hedefler koydu. General Electric dünya genelinde sağlık hizmetine yönelik kamu özel sektör ortaklık projelerinde ortaya koyduğu performans ile geniş bir teknoloji ve yetkinlik portföyü sunuyor. Sağlık Bakanlığı’nın bu stratejik kamu özel sektör ortaklık vizyonunun gerçekleştirilmesi için GE’nin yatırımcı ve teknoloji sağlayıcı olarak uzun vadeli katılımını temin etmek amacıyla aktif görüşmeleri sürdürüyor olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz” dedi.

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, “GE olarak, Türkiye’deki yatırım taahhüdümüz kapsamında ülkemizdeki kurum ve kuruluşlarla birlikte Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerini desteklemek amacıyla bir dizi stratejik ortaklığa girmiş olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Aktif ve hastayı merkeze alan bir sağlık sisteminin oluşturulması bu dönüşüm stratejisinin temelini oluşturmaktadır. Türkiye’de sürdürülebilir sağlık hizmetleri dönüşümünü gerçekleştirebilmek için, kamu özel sektör ortaklıklarının geliştirilmesine yönelik uzun vadeli hedefimiz doğrultusunda, GAMA ve Türkerler konsorsiyumu ile birlikte bu kritik dönüm noktasına ulaşmış olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

GE Sağlık Doğu ve Afrika Gelişen Pazarlar Başkanı ve CEO’su Skander Malcolm, “GE’nin Türkiye’de sürdürülebilir sağlık hizmetlerinin genişletilmesi hedefine paralel olarak, Sağlık Bakanlığı’nın kamu özel sektör ortaklık programını desteklemek üzere, altyapı sistemleri geliştirmek konusunda lider olan GAMA ve Türkerler konsorsiyumu ile bir anlaşma imzalamış olmaktan dolayı memnunuz. Kamu özel sektör ortaklıklarının uzun vadeli başarısının garanti altına alınması için özel ve kamuya ait sektörler arasında stratejik işbirliği yapılmasının gerekliliğine inanıyoruz. GE, bu amaçla sağlık hizmetleri sektöründe verimliliğin yanı sıra bilgi ve teknoloji paylaşımını artırmak için teknoloji, hizmet ve çözüm önerileri, varlık yönetimi ve finansal çözümlere yönelik küresel uzmanlık ve yetkinliklerini yerelleştiriyor.

Bunun da ötesinde, gelişmekte olan pazarlarda var olan müşterilerin gelişen sağlık hizmetleri ihtiyaçları göz önüne alınarak, GE Sağlık’ın Türkiye’de sahip olduğu 25 yıllık deneyim sayesinde 2008 yılında Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Rusya ile BDT ülkelerini kapsayan 84 ülkelik Doğu ve Afrika Gelişen Pazarlar (EAGM) bölgesi kuruldu. Merkezi İstanbul’da bulunan EAGM’nin bölgedeki hedefi daha iyi bir sağlık sistemi yaratmak ve daha olumlu hasta sonuçları sağlamak amacıyla çözümler üretmek için müşterilerle ortaklık kurarak büyümeyi teşvik etmektir” dedi.