ODTÜ Üstün Hizmet Ödülü’nü GAMA Holding Onursal Başkanı Erol ÜÇER aldı.

ODTÜ’nün kuruluşunun 54. Yılı kapsamında düzenlenen törende GAMA Holding Onursal Başkanı Erol Üçer Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.
ODTÜ Senatosunun her yıl bilim, teknoloji ve sanat alanında ulusal ve uluslararası başarıya ulaşmış ve toplumun gelişmesine ve çağdaşlaşmasına önemli katkılarda bulunmuş kişilere verilen ödülü, bu yıl, inşaat, taahhüt ve enerji sektörlerinde başardığı projeler ve getirdiği yeniliklerle ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli rol oynayan GAMA Holding’in kuruluşunda ve gelişmesindeki vizyoner liderlik; iş dünyasında örnek alınan, güvenilir ve saygın kişiliğe sahip olması; bir sanat sever olarak Türk sanat değerlerinin korunması ve sanat yaşamımızın geliştirilmesi için yürüttüğü çalışmalar; korunmaya muhtaç çocuk ve gençlere yardım eli uzatan ve gençlerin eğitim olanaklarının iyileştirilmesi için sürekli projeler üreten bir toplum önderi olması; ÖDTÜ’ye ve diğer eğitim kurumlarına verdiği büyük maddi ve manevi destekler; sağladığı maddi yardımın yanı sıra kendi zamanını ve birikimini cömertçe sunan gerçek bir yardımsever, sosyal sorumluluk sahibi örnek bir insan olması nedenleriyle ÖDTÜ Senatosu tarafından Erol Üçer’e verilmesi uygun görülmüştür.
Ödülünü Rektör Ahmet Acar’ın elinden alan Üçer, bunun hayatında aldığı en büyük ödül olduğunu ifade etti. Yaptığı konuşmada, GAMA’nın ilk yıllarında mühendisler arasında ODTÜ mezunlarına öncelik verdiklerini  belirten Üçer, “Geçtiğimiz yıllar, bize ne kadar doğru bir karar aldığımızı gösterdi, bu arkadaşlarımız daha sonra ortaklarımız, yöneticilerimiz oldu.” dedi. Ayrıca Üçer, bu ödülün eğitim sorunlarıyla ilgilenme azmini ve cesaretini arttırdığını da belirtti.